Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медицина

Наш край

Прес-реліз,   Середа, 7 червня 2017, 15:06

"Наш край" вимагає медреформи без порушення Конституції

медицина

Голова Львівської міської організації "Наш край" Олег Баляш вважає, що Кабмін повинен зупинити ліквідацію безоплатної медицини та відкликати законопроект медичної реформи, який порушує Конституцію України.

"Головною метою урядового законопроекту є скасування вимог ст.49 Конституції України щодо безоплатності медичної допомоги. Це автоматично перетворює соціальну медичну реформу у бізнес-проект.

При цьому роль держави зводиться до часткового покриття витрат на лікування пацієнта в лікарнях будь-якого типу власності. Решту буде сплачувати пацієнт зі своєї кишені", – пояснив Олег Баляш.

Баляш наголосив, що розгляд парламентом законопроекту про реформу медицини засвідчить готовність влади порушити Конституцію та впровадити платну медицину.

Нагадаємо, "Наш Край" вимагає від уряду відкликати законопроект медичної реформи та разом з експертами і громадськістю доопрацювати його. Реформа медичної сфери має здійснюватися виключно у рамках Конституції.

6 червня парламент включив до порядку денного законопроект "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" (№6327).

Відповідно до цього закону держава гарантує повну або часткову оплату згідно з тарифом покриття за рахунок коштів державного бюджету України наданих пацієнтам необхідних медичних послуг та лікарських засобів, що передбачені державним гарантованим пакетом.

Також цей закон передбачає можливість встановлювати додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.