Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дністер

Середа, 7 червня 2017, 18:18

Молдова допомагатиме Україні оберігати Дністер від забруднення

Дністер

Верховна Рада ратифікувала угоду про співпрацю Молдови та України щодо збереження річки Дністер.

Про це повідомиа прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Сьогодні Верховна Рада України на своєму засіданні ухвалила в цілому  урядовий законопроект про ратифікацію договору між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Молдова про співробітництво в галузі охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер.

Як зазначив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час виступу у парламенті, договір між Україною та Молдовою стане першою такою транскордонною угодою на європейському та пострадянському просторі.

"Це - перший транскордонний басейновий договір, спрямованим на розвиток партнерства між державами щодо запровадження інтегрованого управіння водними ресурсами. Ми розраховуємо, що виконання цих домовленостей забезпечить поступове зниження рівня забруднення поверхневих вод та підземних вод басейну річки Дністер і відповідно сприятиме покращенню якості життя населення в межах басейну цієї річки", – пояснив Остап Семерак.

Він зазначив, що проект закону було розроблено Мінприроди.

"Молдовська сторона ратифікувала цю угоду раніше і чекала  такого ж рішення від України. Ратифікація  цієї угоди також сприятиме виконанню наших міжнародних зобов’язань в рамках европейської Економічної комісії ООН", — зазначив Міністр екології.

19 травня Уряд розглянув та підтримав законопроект "Про ратифікацію Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво у сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер". Документ розроблений Мінприроди та спрямований на ратифікацію Договору, підписаного між Україною та Молдовою у м. Рим (Італія) під час Шостої сесії Наради Сторін Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер.

Нагадаємо, що у м. Новий Розділ зберігаються токсичні речовини – гудрони, що потрапляють у озеро Глибоке і в Дністер. Про це йдеться у розслідуванні "Екотероризм або хто відповідатиме за отруєння Дністра".

Зазначимо, що річка Дністер бере свій початок у Львівській області, тече територією України та Молдови. Ріки басейну Дністра є у межах трьох країн: Польщі, України та Молдови. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.