Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пенсіонери

Понеділок, 12 червня 2017, 15:51

Пенсійна реформа: скасовуються особливі умови виходу на пенсію

пенсіонери

Пенсії призначатимуться за єдиною для усіх формулою.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, пенсійна реформа передбачатиме застосування прозорих і єдиних для усіх правил при нарахуванні пенсій.

"Донедавна пенсії призначалися за п’ятнадцятьма різними законами, таким чином існували різні розрахунки пенсійного забезпечення. Тобто, за однакового розміру стажу та однакового рівня заробітку, пенсії для окремих категорій населення відрізнялися більш ніж удвічі", – пояснив Андрій Рева.

Він наголосив, що згідно нової пенсійної реформи пенсії розраховуватимуться: із розміру середньої заробітної плати в Україні за 3 роки перед зверненням за призначенням пенсії; співвідношення розміру отримуваної зарплати щодо середньої зарплати, з якої сплачувалися внески; коефіцієнт страхового стажу, який визначається як множник тривалості років стажу роботи особи на величину оцінки одного року страхового стажу, який з 1 січня 2018 року становитиме 1.

Також, за словами Реви, з січня 2018 року скасовуються особливі умови виходу на пенсію для всіх українців, крім військовослужбовців.

Нагадаємо, одним із ключових положень проекту пенсійної реформи є те, що час виходу на пенсію залежатиме від страхового стажу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.