Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

motto.net.ua

Понеділок, 27 серпня 2012, 11:35

Львівські регіонали просять правоохоронні органи поцікавитися звідки в кандидата в нардепи Тараса Козака кошти на благодійність

Львівська обласна організація Партії регіонів просить правоохоронні органи поцікавитися звідки у кандидата в народні депутати у 122 Яворівському в.о. Тараса Козака взялися гроші на благодійність, адже статки, вказані ним у декларації про доходи за 2011 рік, не відображають спроможності кандидата до таких значних благодійних пожертв.

«Та й ЦВК, правоохоронним органам слід поцікавитись, яким коштом Ви стали таким благодійником. Насправді, якщо поглянути у Вашу декларацію про доходи, не те, що літак, доброго автомобіля сьогодні не купиш. Адже, задекларувавши трохи більше одного мільйона гривень доходів, Ви, за скромними підрахунками, витратили на «благодійність» десятки мільйонів гривень. Може б краще Ви податки сплачували, а не принижували людей подачками?»,  – сказано у заяві.

Подаємо текст заяви повністю:

"23 серпня у програмі «Прямим тестом» на телеканалі ЗІК кандидат в народні депутати по 122 виборчому округу Тарас Козак допускав некоректні, образливі вислови на адресу голови Партії регіонів, прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Президента України Віктора Януковича.

Зокрема, у прямому ефірі програми «Прямим тестом» Тарас Козак заявив: «Я вважаю, що сьогодні на чолі уряду стоїть великий патріот в лапках, звати його Ніколай, а прізвище його – Азаров. Це людина і уряд цей, який сьогодні є, який робить спеціально все для того, щоб розколоти державу на дві частини». Окрім цього, пан Козак переконував виборців, що першим голосуватиме за імпічмент президента держави Віктора Януковича.

Прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів обурена висловлюваннями Тараса Козака і уповноважена заявити наступне:

Під час програми Тарас Козак звинуватив своїх конкурентів у гріхопадінні, оскільки при відкритті та освяченні криївки в Яворівському районі йшла агітація не за нього. От коли випускають Біблію з ликом Тараса Романовича Козака – то це не святотатство.

Будучи на минулих виборах в списику прогресивних соціалістів під №7, виявляється, він об’єднував Україну. Через які докори сумління треба перейти, щоб на виборах 2007 року бути соратником Наталії Вітренко і прихильником її «проукраїнських» ідей, а сьогодні розповідати довірливим галичанам про те, що він буде першим скасовувати мовний закон.

Дивні речі творяться в українській політиці. За твердженням того ж Тараса Козака, він є другом та бізнес-партнером кума президента братньої нам Росії. В той же час на чому світ стоїть пан Козак чомусь клеймить, проросійську, на думку галичан, Партію регіонів і її лідерів.

Знову ж це не заважає йому з нашим відомим однопартійцем красуватись практично на кожній передачі надзвичайно «проукраїнського» шоу «95 квартал». Пану Козаку, напевно, потрібно менше відвідувати такі шоу, щоб без помилок вимовляти ім’я однієї із вищих посадових осіб держави, і не переводити свої особисті образи в ранг політичної боротьби, тому що Микола Янович Азаров заслуговує поваги, особливо серед підприємців, тільки за те, що зупинив його «жертовне» служіння в митних органах України.

Пане Тарасе, Ви наголошуєте, що «патріотизм – це не тільки говорити гаслами, як ти любиш України, а що патріотизм – це конкретні дії». З цим можна погодитись, але про кандидатів треба судити не по словах, а за ділами.

Нам добре відомий Ваш «патріотизм», пане Тарасе. Ви до сліз захищаєте Юлію Тимошенко, але, напевно, тільки тому, що при її уряді Ви мали посаду заступника керівника Держмит ниці,  хоч у 2004 році та ж Тимошенко закликала львів’ян безпощадно боротися з Вами.

Час нас розсудить. Шкода, що в людей дуже коротка політична пам’ять. Нікуди Ви не дінетесь від вищої правди. Є час розкидати каміння, але приходить час його збирати. І ті, хто Вам сьогодні в храмах так велично співають осанну, будуть ще посоромлені. Шкода, що церковнослужителі беруть на себе невластиві їм, заборонені законом функції і втручаються в державні справи, наносячи непоправиму шкоду авторитету церкви.

А тому в чергове не дуріть людей, бо не будете голосувати за імпічмент Президента Віктора Януковича, кишка тонка. Не імпічмент, а ще більшу підтримку треба висловлювати Віктору Федоровичу в боротьбі з такими «патріотами» як Вам подібні.

Та й ЦВК, правоохоронним органам слід поцікавитись, яким коштом Ви стали таким благодійником. Насправді, якщо поглянути у Вашу декларацію про доходи, не те, що літак, доброго автомобіля сьогодні не купиш. Адже, задекларувавши трохи більше одного мільйона гривень доходів, Ви, за скромними підрахунками, витратили на «благодійність» десятки мільйонів гривень. Може б краще Ви податки сплачували, а не принижували людей подачками?

Був час, коли Жовківська районна організація Партії регіонів розглядала можливість підтримки Вашої кандидатури. Публічно Ви від неї відхрещувались, і, напевно, сьогоднішню заяву використаєте для того, щоб в черговий раз напустити туману виборцям про свою опозиційність.

Людям як ніколи сьогодні потрібна правда. Бо коли сьогодні колишні соратники Вітренко в патріотичній риториці змагаються зі «Свободою», то це може породити в політиці такий гібрид, що буде ще страшніше за чупакабру.

Саме тому прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів закликає виборців Львівщини: доки в нас є ще час, не полінуймося пошукати це зерно істини, що дасть нам можливість зробити вірний вибір. "

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.