Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Єгор Соболєв

Середа, 21 червня 2017, 13:40

Соболєв мріє про Львівську народну республіку

Єгор Соболєв

Нардеп Єгор Соболєв закликає львів'ян встановити громадський контроль за діяльністю посадовців.

Про це повідомляє прес-служба партії "Об'єднання "Самопоміч".

Народний депутат Єгор Соболєв (Самопоміч) звернувся до львів'ян із закликом встановити громадський контроль за діяльністю посадовців, які мають повноваження для вирішення проблеми із блокуванням вивезення сміття з міста.

"Ви краще за мене знаєте, що вас взяли в облогу насправді за наші дії, за нашу позицію: за спротив ідеї написати в українській Конституції, що окупація частини Донбасу є особливостями самоврядування; за вимогу притягнути до відповідальності не тільки тих, хто розстрілював людей на Євромайдані, але й тих, хто їх покриває зараз; за нашу протидію торгівлі з окупованими територіями і самим окупантом, яка продовжує давати йому силу для нападу на наші землі, на наших людей.

За цю нашу позицію тепер розплачується місто – все, без виключення, включно із людьми, які не голосували за Андрія Садового, або які взагалі не мають права голосувати, бо щойно народилися і є маленькими дітьми" – заявив він під час виступу у Верховній Раді України.

Також народний депутат Єгор Соболєв закликає мешканців Львова до ненасильницького спротиву та самоорганізації заради зняття "облоги" з Львова.

Я хочу сказати вам, що зараз той час, коли місто має захистити себе, коли місто має за себе поборотися. У вашій культурі і традиції — шанувати державу, поважати її інституції. Те, на що пішли голова фракції "Самопоміч" зі Львова Олег Березюк, віце-спікер Оксана Сироїд, також львів'янка, – це вчинки людей, які не мають розуміння і рішення тут, у Верховній Раді стосовно того, як зупинити таку цинічну політику.

Це – добрі вчинки. Ненасильницький спротив здатен привернути увагу суспільства і сьогодні вся країна обговорює, як вирішити цю проблему. Але повірте нашому досвіду — без активного повстання людей, без захисту людьми своїх прав, на жаль, нічого неможливо зробити: ні захистити Конституцію, ні притягнути вбивць до відповідальності, ні зупинити торгівлю з окупованими територіями і з окупантом.

Тому у мене прохання до всіх львів'ян: самоорганізовуйтесь – ви завжди це вміли, ми вчилися цього у вас. Об'єднуйтесь, разом встановлюйте громадський контроль за діями кожного посадовця: місцевого чи національного, який має допомогти вирішити цю проблему, зняти облогу і відновити статус європейського міста України, яким ми всі пишалися і пишаємось. Звісно, ми як кияни, із задоволенням приїдемо допомогти вам у цій справі, так само, як ви не один раз приїжджали допомагати нам" – наголосив він.

Нагадаємо, у понеділок, 19 червня, народний депутат, голова фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Березюк оголосив голодування. Вчора до нього приєдналась віце-спікерка Верховної Ради Оксана Сироїд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.