Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гройсман

Середа, 21 червня 2017, 13:51

Гройсман пообіцяв львів'янам вирішити проблему з сміттям

Володимир Гройсман

Володимир Гройсман пообіцяв владнати ситуацію із вивезення побутових відходів зі Львова.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив сьогодні під час засідання уряду прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, питання утилізації сміття, яке є актуальним для міста понад рік, буде вирішено. 

"Звертаюся до мешканців Львова: ніхто не залишить вас один на один з цією проблемою, будемо допомагати. Я направив профільного віце-прем’єра, керівника ДСНС аби допомогти львів’янам. Зараз головне аби місцева влада визначила новий полігон, зробила документацію, інвестувала туди кошти", – наголосив Володимир Гройсман.

Він додав, що проблема із вивезення сміття зі Львова вийшла на загальнодержавний рівень, тому необхідно подумати про будівництво низки переробних комплексів в містах України.

Нагадаємо, сьогодні для вирішення ситуації із сміття до Львова приїхав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко разом із робочою групою.

Раніше Володимир Гройсман доручив голові Львівської ОДА Олегу Синютці провести перемовини з міськими головами області, аби вони погодились приймати на свої полігони сміття. Згідно з даними Львівської міської ради, станом на сьогодні майже 40% сміттєвих майданчиків є переповненими.

Однак, попри збільшення кількості хвороботворних бактерій, мух та щурів на сміттєвих майданчиках, у Львові надзвичайний стан не запроваджуватимуть.

Також сьогодні депутати Миколаївської міськради вирішили кожного дня приймати 40 тонн львівських відходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.