Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пенсіонери

Середа, 21 червня 2017, 15:45

З 2018 року в Україні збільшать стаж для виходу на пенсію

пенсіонери

Люди з мінімальним стажем виходитимуть на пенсію у 65 років, із максимальним – у 60.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні під час засідання уряду міністр соціальної політики України Андрій Рева, збільшення страхового стажу для виходу на пенсію буде починатися з 2018 року.

"Початок збільшення страхового стажу буде відбуватися так, як це передбачено в урядовому законопроекті з 1 січня 2018 року", – наголосив Андрій Рева.

Зазначимо, пенсійний стаж, який буде враховуватися при обчисленні пенсій, буде складатися з двох частин: з стажу до 2000 року і стажу після 2000 року.

За умовами пенсійної реформи, з 60 років пенсії призначатимуться за наявності 25 років страхового стажу. Ця норма має запрацювати з 1 січня 2018 року. Далі, протягом десяти років, щорічно додаватиметься по одному року, тоді максимальний страховий стаж становитиме 35 років.

За словами міністра соціальної політики України Андрія Реви, залежність часу виходу на пенсію від розміру страхового стажу є одним із ключових положень проекту пенсійної реформи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.