Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

wz.lviv.ua

Понеділок, 27 серпня 2012, 13:11

ДФІ перевіряє законність використання бюджетних коштів працівниками Галицького райвідділу освіти Львова

Державна фінансова інспекція у Львівській області на вимогу прокуратури проводить перевірку законності використання бюджетних коштів співробітниками відділу освіти Галицької районної адміністрації міста Львова.

Про це «Варіанти» повідомив прокурор Львова Андрій Стасів.

«З ініціативи прокуратури міста Львова прокуратура Львівської області ще 2 липня звернулась до ДФІ з проханням провести ревізію відділу освіти Галицької районної адміністрації м. Львова», – сказав Стасів.

Прокурор Львова уточнив, що це було зроблено паралельно до розслідування кримінальної справи за фактом незаконного витрачання бюджетних коштів в сумі майже 600 тис. грн. в одній із шкіл, котра є в підпорядкуванні цього відділу освіти.

Ревізію планується завершити до 15 вересня.

«Думаю, в межах двох-трьох тижнів, до 15 вересня, вже будуть результати ревізії. Вона буде завершена і тоді можна буде говорити про порушення кримінальних справ чи прийняття інших процесуальних рішень», – повідомив прокурор.

Андрій Стасів пояснив, що ревізія ДФІ затягнулася у зв'язку з тим, що, по-перше, «було протокольне доручення Кабміну про обмеження проведення ревізій у зв'язку з підготовкою шкіл до початку нового навчального року, а по-друге, період літніх канікул – це період масових відпусток працівників освіти, отже ревізію не можна було завершити без опитування людей, без з'ясування різних позицій».

Прокурор Львова також повідомив про те, що лист Львівської міськради, в якому йшлося про результати фінансового аудиту відділу освіти Галицької районної адміністрації, прокуратура долучила до матеріалів ревізії ДФІ.

Андрій Стасів при цьому наголосив, що цей лист надійшов в прокуратури 12 липня, тобто вже після того, як прокуратура ініціювала перевірку ДФІ законність використання бюджетних коштів працівниками Галицького райвідділу освіти Львова.

Він також зазначив, що матеріали, викладені у додатку до листа міськради, не можуть бути покладені в основу відкриття кримінальної справи, адже є недостатні.

«Довідка не витримує критики, її не можна покласти в основу прийняття рішення про відкриття кримінальної справи, адже в ній викладено лише факти, немає пояснень причин і роз'яснення сторін. Хто до цього причетний? Як це відбувалося? На ці питання відповідь дасть ревізія», – роз'яснив Стасів.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий 12 липня скерував у прокуратуру та СБУ Львівської області листа, в якому просив провести перевірку фінансових порушень, виявлених під час проведення аудиту правильності нарахування і виплати зарплати працівникам навчальних закладів та структурних підрозділів, підпорядкованих відділу освіти Галицького району за 2010-2012 рр. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.