Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Польща

kordon.in.ua

П'ятниця, 23 червня 2017, 14:53

Українцям дозволили офіційно працювати у Польщі на сезонних роботах

Польща

Польща схвалила нові правила працевлаштування для українців.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, сейм Польщі ухвалив законопроект щодо підтримки працевлаштування та установ ринку праці, який передбачає нові правила прийняття іноземців на сезонну роботу в Польщі.

Запропоновані в законі рішення переважно стосуються українців, білорусів, які виконують довгострокову роботу в Польщі. Відтепер вони зможуть користуватися спрощеною процедурою доступу до ринку праці.

Також нові зміни до закону передбачають, що, крім дозволів на роботу, які видає воєвода на період до трьох років, введено також дозвіл на сезонну роботу, який видаватиме староста.

До того ж, пропоновані положення передбачають створення реєстру праці іноземців, що міститиме інформацію про класичні дозволи на роботу, дозволи на сезонну роботу, заяви, що складають із метою внесення запису до реєстру, та інформацію старости про відсутність можливості задоволення кадрових потреб на місцевому ринку праці.

Законом передбачено внесення 30 злотих за реєстрацію заяви працедавця про намір працевлаштування іноземців. Роботу на підставі заяви, зареєстрованої старостою, можна буде виконувати протягом шести місяців упродовж наступних 12 місяців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.