Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

П'ятниця, 23 червня 2017, 14:49

Той об'єм сміття, який є зараз у Львові, утилізувати на полігонах області неможливо, – Садовий

львівське сміття

Андрій Садовий вважає, що для повного очищення Львова від сміття, потрібно відкрити полігони в інших областях України.

Про це сьогодні повідомив під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Варіантів.

Андрій Садовий розповів, що утилізувати сміття, яке нагромадилось у Львові на полігонах області, сьогодні неможливо. 

За його словами, станом на сьогодні у місті є невивезених 11,9 тисяч тонн відходів.

"Цей об'єм сміття, який продукує Львів, в сьогоднішніх умовах утилізувати на полігонах області, на жаль, не є можливо. Тим більше, треба враховувати ще те накопичення, яке є сьогодні. Тобто мова зараз йде про додатковий вивіз 11,9 тисяч тонн. І це при тому, що щодня місто продукує 600 тонн відходів. 

По полігонах у межах Львівської області ресурс мають Стрий, Дрогобич. Новояворівськ, Червоноград та Буськ мають невеликі ресурси. З Миколаєвом треба багато працювати. Це, в принципі, великі полігони, а ще є невеликі, такі як у Мостиськах чи Белзі, які можуть прийняти тільки машину-дві", – зазначив Андрій Садовий.

Також мер додав, що як тільки для Львова відкриють інші полігони, відразу перевізники очистять місто від сміття, адже робота найбільших перевізників заблокована вже близько місяця.

"Відкриються полігони – вони (перевізники, – ред.) нормально все вивезуть. Ніхто не буде якийсь додатковий транспорт задіювати. Хіба що захочуть зробити якусь картинку і будуть машини з інших областей залучати. Проте державна надзвичайна комісія дала чіткі команди розблокувати полігони, силам правопорядку виконувати свої функції належним чином, і до 5 липня повністю всі відходи з міста вивезти", – підсумував Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні Андрій Садовий погодився передати функції по управлінню сміттям у Львові до 2019 року Львівській ОДА.

Як заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, від сьогодні у Львові розпочнуть вивозити сміття. Наразі у місті є переповненими 510 сміттєвих майданчиків.

Хоча нещодавно на нараді щодо вивозу сміття у Львівській ОДА за участю Зубка було вирішено, що відходи з території міста вдасться прибрати не раніше, ніж через два тижні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.