Зміст статті

23 червня 2017

Взяли і зробили

Прибирання сміттєвого майданчика на перетині вулиць Варшавська і Юрія Липи.

Члени громадських організацій, соціально відповідального бізнесу, журналісти і активні львів'яни посортували сміття на майданчику, з якого кілька тижнів не вивозили сміття.

Учасники акції одностайні у тому, що у Львові необхідно запровадити роздільний збір сміття (поділ на суху і вологу фракції) і потім сортувати його для подальшої переробки ресурсоцінних матеріалів (папір, скло, пластик, метали). Вони закликають львів'ян впроваджувати роздільний збір сміття у кожній квартирі, а владу – ухвалити рішення, що створять умови для подальшого глибинного сортування.

Так, сміття з майданчика розділяли на дві частини: органіку до чорних пакетів, неорганіку – до синіх. Згодом органіку завантажили до сміттєвоза для захоронення на одному з сміттєзвалищ в області. Неорганічні відходи у спеціальному контейнері відвезли до спеціального сортувального цеху. Після вивозу сміття на майданчику провели дезінфекцію.

До акції долучились громадська організація "Розвиток громади", Асоціація "Чиста країна", учасниці та співорганізаторки конкурсу "Міс Львів", журналістки видання "RIA Ukraina", боксери школи Андрія Котельника, співачка Мія, члени Facebook-спільноти "Львівська політика", гендиректор НВП "Гетьман" Олег Баляш, гендиректор "Грінко Захід" Олександр Залєвський, "Санком Львів".

Інформаційно підтримали акцію журналісти радіо "Львівська хвиля", ФМ "Галичина", ІА "Варіанти", "ГалІнфо", телеканалів НТА, ZIK, "Правда.тут", "1+1", СТБ, П'ятого каналу, і сайтів 032.ua, "Справжня Варта".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.