Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Самопоміч

Вівторок, 27 червня 2017, 16:43

Свистун судиться з Самопоміччю через офіс на площі Міцкевича

Самопоміч

Управління комунальної власності Львівської міськради подавало до суду на ГО "Самопоміч".

Сьогодні після прес-конференції депутатів Львівської міськради, які входять до тимчасової контрольної комісії  щодо незаконного відчуження комунальних приміщень, начальниця Управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун повідомила про те що Управління комунальної власності Львівської міської ради судиться з ГО "Об'єднання "Самопоміч".

Так, вона підтвердила інформацію оприлюднену депутатами про несплату оренди комунальних приміщень Управлінню комунальної власності: 

"Стосовно того, що у нас на сьогодні, в управління є величезна заборгованість... Справді є, на 26 мільйонів гривень. З них трохи менше 70% складають 10 договорів-боржників. Серед них є Краківський ринок, що має 4 договори, ми з ним судимося, виселяємо його і не зовсім належно працює виконавча служба, є Мачеуси, в яких 3 договори (ми також там виселяли), є монтажник на вулиці Шевченка."

Вона також додала, що ГО "Об'єднання "Самопоміч" платить за приміщення на площі Міцкевича 6/7 120-130 гривень за м². Цю заборгованість, яка є, направлено до суду і є рішення про стягнення цієї заборгованості. 

Зазначимо, у Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено ухвалу  Господарського суду Львівської області (суддя Пазичев В.М.) у справі № 914/1038/17 від 29 травня цього року за позовом Управління комунальної власності Львівської міської ради до ГО "Об'єднання "Самопоміч" про стягнення боргу в розмірі 459582,93 гривень.

Нагадаємо, З 2007 до сьогодні місто втратило 66 комунальних приміщень, які були незаконно приватизовані. 

Зазначимо, раніше прокурор Львівщини Юрій Квятківський зазначив, що посадовці міськради повинні нести відповідальність за те, що допустили незаконну приватизацію 25 комунальних об'єктів (на які накладено арешт). Внаслідок цього депутати ініціювали тимчасове відсторонення Інни Свистун з посади начальниці управління комунальної власності на час розслідування фактів незаконного відчуження приміщень.

Зазначимо, що Інна Свистун очолює управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради зі серпня 2013 року. Також є депутатом обласної ради від об'єднання "Самопоміч".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.