Калина Мирська,  5 липня 2017

Дитячий табір Дивосвіту

Християнський літній табір для дітей в іспансько-українському "Дивосвіті".

Культурно-освітній центр "Дивосвіт", що неподалік від Мадрида, а саме в містечку Алькоркон, знову приймав християнський дитячий табір. І робив це радо, якщо не сказати більше: з великим задоволенням і бажанням, адже турбота про виховання та відпочинок учнів та ще й в аспекті духовного збагачення – це обов'язок усього колективу центру.

В основу п'ятиденної роботи табору, який тривав з 22 по 26 червня, лягли слова Патріарха Йосифа Сліпого: "Великого бажайте". І це неспроста, бо цьогоріч відзначається 125 літ від дня його народження. Власне, цей рік Українською греко-католицькою церквою проголошено роком Патріарха Йосифа.

Таборування пройшли 38 дітей віком від п'яти до тринадцяти років як зі самого центру "Дивосвіт", так і з інших українських суботніх шкіл мадридської зони. Проте і двом молодшим дівчаткам, а саме трьохлітній Маргариті та чотирьохлітній Насті, організатори не змогли відмовити.

Як і торік в якості аніматорів запросили викладачів і студентів Українського Католицького університету зі Львова. То ж до господарів завітали вже добре знані їм заступник  директора Катехитично-педагогічного інституту УКУ Назар Дуда, референт цього ж вишу Наталя Мусій і дві студентки – тепер уже четвертокурсниці Христя Гаврон і Марічка Строцюк.



Ось такою дружною командою і розпочинався кожен ранок у таборі. Звісно, взявши на озброєння гасло: "Бог і Україна!", всі молилися та співали гімн "Ще не вмерла Україна". Перед обідом у спільному виконанні лунала пісня-молитва "Благослови, Боже". А день в цілому складався з вивчення інших духовних пісень, захоплюючих танців. Зацікавила чи не всіх вікторина на знання подій з життя Йосифа Сліпого. Чимало часу відводилося для поглиблення знань про Україну.



Також аніматори влаштували кілька майстер-класів, на яких малеча могла малювати, виготовляти різні вироби й таке інше. Не обходилося і без захоплюючих ігор, зокрема під назвою "Біблійна цитата" чи тих, які стосувалися інших аспектів Біблії. А ще були походи в басейн, що особливо подобалося дітворі. Все це, безумовно, сприяло тому, щоб піднести свій духовний і освітньо-культурний рівень, покращити здоров'я, а також пречудово провести дозвілля.



Як висновок, хотілося б навести слова Назара Дуди, написані ним у соцмережах: "Ми сьогодні мали можливість зробити підсумки після табору і хочемо з вами поділитися кількома думками. Табір пройшов з добрим настроєм і залишив багато позитивних емоцій!

Те, що особливо запам'яталося: старші діти були помічниками і допомагали дивитися за молодшими (це дуже тішить і демонструє їх відповідальність). Не дивлячись на велику різницю у віці, всі дуже добре комунікували і намагалися разом бавитися, танцювати і просто спілкуватися.

Діти дуже активно включалися у вивчення танців, пісень і проведення майстер-класів. Ігровий спосіб допомагав залучити їх до поглиблення знань про Україну, християнство та патріарха Йосифа Сліпого, зокрема, ювілей якого святкуємо цього року. Гасло "Великого бажайте" стало девізом табору і сподіваємося після табору також мотивуватиме усіх до праці над собою, до пошуку правдивого щастя, яким є Життя в Ісусі Христі.

Діти багато знають про Україну і Бога, а це показує, що з дітьми про це говорять у сім'ях. Хочемо подякувати кожній дитині, адже саме завдяки їм табір був сповнений радістю. Також дякуємо вам, дорогі батьки, за довіру і час, адже знаємо, що це потребувало зусиль.

Та особливо хочемо подякувати священику УГКЦ о. Івану Липці та директорові школи "Дивосвіт" Наталі Бондаренко та катехитці Наталі Коцюбинській, на запрошення яких ми приїхали до вас. Тільки у співпраці сім'ї, Церкви і школи ми зможемо добре виховати наших дітей".



Хотілося б висловити сподівання, що ці кілька днів, проведених дітьми у таборі в колі чудових опікунів з УКУ, пішли їм на користь, і наступного року малеча знову обов’язково побажає приєднатися до нього.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.