Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ком'ютерна техніка

novadoba.com.ua

Середа, 5 липня 2017, 18:25

5 липня: найпопулярніші запити у Google

ком'ютерна техніка

Інформація про те, що українці найбільше шукали протягом цього дня.

Сьогодні, 5 липня, українці найбільше шукали у пошуковику Google інформацію, що Нацполіція вилучила сервери компанії M.E.Doc, що розробляє програмне забезпечення з обліку та документообігу, в рамках розслідування атаки вірусу Petya.A. 

Раніше кіберполіція та ІТ-фахівці різних компаній, зокрема Microsoft, заявляли, що вірус розповсюдився через програму M.E.Doc після завантаження шкідливого оновлення.

У компанії заявили, що їхні сервери не були зламані хакерами, а оновлення програми не несло в собі вірусу.

Нагадаємо, 27 червня, Україну вразила масштабна хакерська атака. Про вірус Petya.A повідомили банки, державні та комерційні підприємства.

Загалом вірусом були вражені комп'ютерні системи "Укренерго", "Київенерго", "Епіцентр", "Київстар", Vodafone, Lifecell, канал ATR, "Укрзалізниця", Київський метрополітен, Ощадбанк, "Нова Пошта", аеропорт "Бориспіль", мережа заправок WOG, "Укргазвидобування" та інших. Також "під удар" потрапив і сайт Кіберполіції України.

1 липня Служба безпеки України заявила про те, що їй вдалося встановити причетність спецслужб РФ до атаки вірусу-вимагача Petya.A. У "Держдумі РФ" таку заяву назвали "фейком". Головною метою масштабної кібератаки вірусом Petya.A СБУ називає дестабілізацію ситуації в Україні.

Цей запит набрали понад 2 тисячі українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.