Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

синагога на вулиці Братів Міхновських

Четвер, 6 липня 2017, 15:39

Єврейська громада закликає владу та правоохоронців зупинити вандалів у Львові

синагога на вулиці Братів Міхновських

Єврейська спільнота переконана, що метою осквернення синагог у Львові є подальше загострення міжетнічних стосунків та дестабілізація ситуації у місті.

Про це сьогодні повідомив на своїй сторіінці у Facebook керівник Львівського товариства єврейської культури ім. Шолом-Алейхема Олександр Назар.

Єврейська спільнота Львова звернулась до міського голови Андрія Садового, голови Львівської ОДА Олега Синютки, Нацполіції Львівщини та СБУ Львівщини щодо осквернення невідомими особами синагог міста.

"Єврейську громадськість дивує недостатня офіційна реакція міської та обласної рад на зростаючу хвилю антисемітських випадів, особливо реакції на останні випадки на вул. Шолом-Алейхема та Бр. Міхновських, а також позиції стосовно трагічних подій, які сталися у Львові 30 червня – 2 липня 1941р. Відсутність попереджувальних дій з боку поліції та СБУ, аби уникнути провокацій та непритягнення провокаторів, розв’язує їм руки чинити і надалі протиправні дії", – йдеться у зверненні.

На думку єврейської громади, метою нападів вандалів є "подальше загострення міжетнічних стосунків та дестабілізація ситуації у місті з використанням "єврейської карти".

"Дії антиєврейських елементів є також антиукраїнськими діями, спробами створення негативного іміджу щодо українсько-єврейських взаємин. Ми протестуємо проти таких дій. Ми сподіваємось на прийняття відповідними органами заходів щодо припинення цієї наростаючої хвилі ксенофобії задля повернення Львову іміджу толерантного міста", – зазначають активісти.

Нагадаємо, у понеділок, 3 липня, невідомі кинули "коктейль Молотова" в синагогу на вулиці Братів Міхновських, а на синагозі, що розташована на вулиці Вугільній, написали образливі вислови.

Також у травні нeвідомі особи демонтували три інформаційні таблички на будівлі синагоги, що на вул. Вугільній, 3.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.