Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

vkurse.ua

Вівторок, 28 серпня 2012, 13:45

На Львівщині правоохоронці виявили 8 кіберзлочинів

Упродовж січня-липня 2012 року правоохоронці зафіксували  у Львівській області в 8 кіберзлочинів.

 

Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Працівники міліції виявили 4 випадки шахрайства, 2 факти порушення авторського права, 1 випадок порушення законодавства, що регулює виробництво, експорт, імпорт дисків для лазерних систем зчитування, експорт, імпорт обладнання чи сировини для їх вироблення, а також 1 факт використання підроблених документів.

«Зокрема, 18 липня співробітники відділу боротьби з кіберзлочинністю спільно з працівниками Управління БК МВС України під час відпрацювання території Львова виявили та задокументували діяльність з організації та надання доступу до азартних ігор за допомогою програмних продуктів «Supermatik» в одному з інтерактивних клубів міста», – зазначено у повідомленні.

Правоохоронці виявили, що оператором даного інтерактивного клубу являється громадянка  1993 року народження, яка приймала ставки від відвідувачів клубу та виплачувала їм грошові винагороди.

Окрім того, оперативники виявляють та припиняють діяльність окремих осіб, які спеціалізуються на вчиненні злочинів у сфері інформаційної безпеки, в тому числі незаконних дій зі спеціальними технічними засобами для отримання інформації, платіжних систем, телекомунікацій, обігу протиправного контенту, електронної комерції та господарської діяльності, у тому числі гральному бізнесі.

«Для цього працівники ВБК з метою отримання оперативно значимої інформації постійно моніторять веб-сайти, форуми, соціальні мережі та окремі групи у них, а також інші ресурси мережі Інтернет», – сказано у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.