Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Монумент Слави

Понеділок, 10 липня 2017, 09:40

Міськрада Львова демонтуватиме аварійні частини Монумента Слави

Монумент Слави

Сьогодні найбільш аварійні частини пам'ятника огородять.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, робоча група з розгляду пропозицій і вирішення питання експонування пам’ятника Монумент Слави на вул. Стрийській, вирішила приступити сьогодні до демонтажу однієї з частин цього пам'ятника.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, комісія вирішила сьогодні огородити найбільш критичну частину пам’ятника та розробити з фахівцями з НУ «Львівська Політехніка» проект першочергових протиаварійних робіт, які можуть включати ряд демонтажних робіт.

Також він додав, що 14 липня на виконавчому комітеті міської ради планують прийняти рішення щодо замовника робіт із демонтажу пам'ятника.

Нагадаємо, на сесії Львівської міськради наприкінці квітня представники Української Галицької Партії заявили, що якщо протягом двох тижнів у Львові не демонтують символи комуністичного режиму, зі Садовим судитимуться через бездіяльність.

Відтак, у травні міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення робочої групи, яка має зайнятися демонтажем Монументу Слави у Львові. Чиновники зверталися з приводу демонтажу пам'ятника до Інституту національної пам’яті, який вказав, що Монумент Слави у Львові не підлягає обов'язковому демонтажу.

Зазначимо, у Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.