Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

play.google.com

Вівторок, 28 серпня 2012, 14:29

Львівські програмісти створили першу українську інтерактивну абетку

20 львівських спеціалістів протягом року працювали над створенням першої української абетки для смартфонів, планшетів та інших гаджетів.

 

Про це розповіли під час сьогоднішньої прес-конференції самі розробники "Мишеняткової абетки". Ідея створення абетки виникла у Олесі Дячишин, керівника однієї львіської IT-компанії, коли у неї народився син. 

За допомогою планшета, дитина вивчила англійську абетку, натомість українського аналога не існувало. У результаті пані Олеся вирішила разом зі своїми працівниками створити таку програму українською мовою. 

Реліз "Мишеняткової абетки" відбувся минулого тижня і перед тим пройшов тестування та перевірку спеціалістів - психологів, методистів, вихователів, програмістів. 

При розробці абетки також враховували особливості дітей та батьків з вадами слуху, для цього у програмі є спеціальні письмові підказки.

Озвучувала абетку актриса Театру "І люди, і ляльки" Надія Крат. Музичне оформення "Мишеняткової абетки" створив Володимир Якимець, художній керівник та учаснки ансамблю "Пікардійська терція".

Як зізнався композитор під час прес-конференції, що йому було легше написати 20 пісень у стилі "Пустельника", ніж цю мелодію на 1 хвилину.

Інтерактивна абетка доступна користувачам смартфонів, планшетів та інших гаджетів з операційною системою iOS (Apple), Android, а також користувачам звичайних комп'ютерів.

Завантажити "Мишеняткову абетку" можна безкоштовно на сайті mousealphabet.com 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.