Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Монумент слави

Понеділок, 10 липня 2017, 16:20

Частину Монумента слави обгородили

Монумент слави

Довкола аварійної колони, що є частиною Монумента слави, встановлено турнікети, які обмежують до неї доступ.

Про це сьогодні на брифінгу повідомили директор департаменту розвитку Львівської міської ради Андрій Москаленко і начальник управління архітектури і урбанізму міськради Юліан Чаплінський.

"З колони можуть відпасти гранітні плитки, треба простукати весь пам’ятник, чи воно тримається і познімати плити. Конструктивні елементи навряд чи можуть впасти, але демонтаж – процес  непростий. Кілька тижнів піде на роботу конструкторів з "Львівської політехніки", які мають дати оцінку несучої здатності конструкції і що з нею можна робити. Рішення про демонтаж має приймати сесія, але це не може бути звиклим демонтажем коли приїхали і повалили, мають бути пошукувальні роботи, експертиза, проект демонтажу, кошторис", – пояснив Юліан Чаплінський.

Також чиновники повідомили, що у п’ятницю, 14 липня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР у порядок денний буде включено питання щодо замовника робіт з часткового демонтажу елементів памятника. Замовлятимуть виконання робіт через Галицьку райадміністрацію. 

Вони додали, що запускають процедуру оголошення архітектурного конкурсу аби зрозуміти яким чином ця територія буде функціонувати у майбутньому.

"Поруч є парк, поруч є академія сухопутних військ, крім того є ряд інфраструктурних питань, які необхідно вирішити", – зазначив Андрій Москаленко.

Ідею архітектурного конкурсу запропонував львівський осередок спілки архітекторів України.

Нагадаємо, що сьогодні прес-служба Львівської міської ради повідомила про початок демонтажу найбільш аварійних частин пам’ятника. 45% облицювальних плит Монументу слави у Львові, за висновками працівників комунальних служб є у аварійному стані

У травні міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення робочої групи, яка має зайнятися демонтажем Монументу Слави у Львові.

Наприкінці квітня представники Української Галицької Партії заявили, що якщо протягом двох тижнів у Львові не демонтують символи комуністичного режиму, зі Садовим судитимуться через бездіяльність.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.