Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

realty.obozrevatel.com

Вівторок, 28 серпня 2012, 14:37

Колесніков пообіцяв перший будинок за програмою «Доступне житло» у Львові збудувати до кінця 2013 року

Віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков заявив, що перші будинки за програмою «Доступне житло» впровадять в експлуатацію уже восени 2013 року у найбільших містах україни, в тому числі й Львові.   

Про це повідомила прес-служба міністерства інфраструктури України.

 «Мова йде як мінімум про Київ, Харків, Одесу, Донецьк, Дніпропетровськ, Львів – найбільші міста нашої країни», - сказав Борис Колесніков.

Передбачається, що доступне житло продаватиметься під 3-5 % річних: 3%  - до 60 кв. м , 5% - більшою площею.

«За оптимістичного прогнозу такі будинки можуть з’явитись у жовтні-листопаді 2013 року. Якщо житло продаватиметься дорожче, ніж під 3-5% річних і більш, ніж на 12 років, то його ніхто не купуватиме. Квартира повинна коштувати до 6 тис. грн. за квадратний метр і мати повністю завершений вигляд», - підкреслив Борис Колесніков.

За словами віце-прем’єра, для кожного українця квартири економ-класу будуть доступними. Тобто процедура дуже проста: громадянин, обравши квартиру, подає необхідний пакет  документів до банку, сплачує від 10 до 30 відсотків (початковий внесок) вартості житла та відразу отримує ключі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.