Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Стоп корупції

Вівторок, 11 липня 2017, 14:21

Прикордонникам України за липень 20 разів пропонували хабарі

Стоп корупції

З липня по жовтень у Держприкордонслужбі триває антикорупційна кампанія.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

У рамках протидії корупції проведено близько 1000 службових розслідувань та перевірок. Підрозділами внутрішньої та власної безпеки виявлено та припинено понад два десятки правопорушень, які містили корупційні ризики, 8 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за корупцію, відведено від виконання службових обов’язків за не доброчесну поведінку - 17 осіб.

Також в результаті проведення заходів закріплені позитивні результати свідомої доброчесної поведінки персоналу, а кількість відмов від неправомірної вигоди з початку року сягнула понад 580 випадків.

Так, з 1 липня у відомстві стартував черговий етап антикорупційної кампанії «Стоп корупції. Від слів – до дій!». Вона триватиме 3 місяці до 1 жовтня цього року та передбачає проведення відповідних занять із персоналом, залучення громадськості до активного діалогу, посилення взаємодії із іншими правоохоронними органами.

Варто зазначити, що від початку акції вже є перші результати. Зокрема протягом 10 днів липня задокументовано 20 випадків відмов від хабарів співробітниками Держприкордонслужби, а правопорушників, які намагалися схилити прикордонників до неправомірних дій під час виконання службових обов’язків, оформлено за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Державна прикордонна служба звертається до громадян не порушувати чинне законодавство, а у разі виявлення корупційних дій серед персоналу прикордонного відомства повідомляти на номер гарячої лінії (044)527-63-63.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.