Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Вівторок, 11 липня 2017, 16:30

У Рясному назріває бунт через запуск сміттєпресувальної лінії

львівське сміття

Мешканці мікрорайонів Рясне та Білогорща обіцяють перейти до радикальних методів протесту проти запуску сміттєпресувальної лінії "Грінери" на території "Львівхімсільмашу".

Про це Варіантам повідомила активістка Наталя Кузьма.

Сьогодні комісія з питань землекористування Львівської міської ради розглядала питання щодо виділення земельної ділянки ЛКП "Львівспецкомунтранс" під облаштування сміттєпресувальної лінії на вул. Шевченка, 327Г (територія "Львівхімсільмашу"), втім, за словами Наталі Кузьми, депутати не захотіли слухати місцевих мешканців, які прийшли на засідання.

"Те, що громада проти зведення сміттєпресувальної лінії, – для влади не аргумент. Нас навіть не бажали чути. Порадили нам депутати записатись на виступ на сесії, яка відбудеться 20 липня, бо вони збираються скеровувати рішення щодо виділення землі на розгляд сесії. Єдине, до чого вдалося договоритись, – розгляд питання вирішили перенести на наступне засідання земельної комісії", – розповіла Наталя Кузьма.

За її словами, мешканці мікрорайонів Рясне та Білогорща вже близько 8 місяців протестують проти зведення сміттєпресувальної лінії на вул. Шевченка, 327Г, збирають підписи та намагаються донести міськраді свою позицію.

"Річ у тім, що у нас немає каналізації. Ми всі боїмося, що як тільки облаштують сміттєпресувальну лінію, то всі інфільтрати попадуть у ґрунт. Ми вимагали від міськради показати технічну документацію та документи, які б гарантували безпеку такої лінії, на що нам відповіли, мовляв, нічого не покажемо, бо і так спочатку потрібно виділити землю", – зазначила Наталя Кузьма.

Також вона підкреслила, що серед аргументів місцевих мешканів є і рішення Мінрегіонбуду про те, що пресувати несортоване сміття не можна.

"Ніде у світі не пресують несортоване сміття, для цього потрібно утворити цілу сміттєву інфраструктуру у місті. Більше того, ЛКП "Львівспецкомунтранс" вже позрізав дерева на території колишнього "Львівхімсільмашу", що нас дуже обурило. Взагалі ми обурені вибором цієї ділянки і найгішрше те, що влада нас навіть не хоче чути. Ми ніби живемо у демократичному суспільстві, проте, здається, час переходити до радикальних методів протесту", – додала Наталя Кузьма.

Зазаначимо, сьогодні під час засідання комісії з питань землекористування депутат Андріан Гутник зауважив, що сесію міськради наступного четверга скликають спеціально для того, аби прийняти питання щодо виділення землі під сміттєпресувальну лінію на вул. Шевченка, 327Г.

"Тут далі політика і бізнес, я не хочу за чиїсь бізнес травити людей. Ми тепер зрозуміли сенс літньої сесії – протиснути це питання, все решта може почекати до осені", – підкреслив Андріан Гутник. 

Нагадаємо, у грудні ЛКП "Львівспецкомунтранс" взяв в оренду брикетувальний прес (фірма MACPRESSE, Італія) та устаткування для обгортання брикетів (фірма CROSSWRAP, Фінляндія) на випадок надзвичайних ситуацій із вивезенням ТПВ зі Львова. Оренду надала компанія "Грінера Україна" за 10 грн в місяць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.