Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Яворівський полігон

Четвер, 13 липня 2017, 17:42

Причетність начальника Яворівського полігону до співпраці з російською розвідкою спростували

Яворівський полігон

Насправді мова йде про начальника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Про це повідомив Міжнародний центр миротворчості та безпеки на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться у роз'ясненні Міжнародного центру миротворчості та безпеки, арешт на комп’ютерну техніку, мобільний термінал та інше майно Шевченківський райсуд Києва наклав на одну з посадових осіб центру, зокрема, начальника загальновійськового полігону.

"Ця особа не є начальником Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а здійснює службову діяльність в межах іншої відповідальності та компетенції", – зазначають у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.

Зазначимо, ряд загальноукраїнських та львівських ЗМІ помилково написали про те, що СБУ підозрює у співпраці з розвідкою РФ начальника Міжнародного центру миротворчості та безпеки Ігоря Слісарчука.

Згідно з постановою Шевченківського районного суду Києва, СБУ встановила, що начальник загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Старичах, що на Яворівщині, протягом 2015-2016 років збирав і передавав російській розвідці дані про діяльність цього центру. 

"Під час подачі пояснень співробітникам СБ України про його конфіденційне співробітництво з Головним управління розвідки Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації він добровільно передав співробітникам СБУ уривок паперу з написом, ноутбук, диски і паролі до програми, а також флеш-накопичувач, з допомогою яких він здійснював зв'язок з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ", – йдеться у постанові.

Відтак суд заарештував ноутбук, мобільний термінал, диски, планшет, а також флеш-накопичувач підозрюваного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.