Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

sumno.com

Середа, 29 серпня 2012, 11:57

На «Карпатському Протязі» співали, читали вірші та прибирали Карпати

Кілька днів тому, 24 серпня, відбулася чергова еко-арт дія на підтримку чистоти Карпат та української культури «Карпатський протяг».

Традиційно мистецькі акції «Карпатського Протягу» відбувалися у приміському потязі 6403/04 «Івано-Франківськ-Рахів». Протяг зайняв цього разу аж два вагони, у одному відбувався концерт за участі відомих гуртів, а в другому – тривав кіносеанс та літературна програма.

Музичну частину проекту забезпечили гурти: ZAPASKA (Кам'янець Подільський), ЙОРИЙ КЛОЦ (Львів), ДЖАРАП (смт. Ворохта), Les Stens (Івано-Франківськ).

Літературну програму представили молоді поети, зокрема Василь Карп'юк, Мирослав Лаюк, Тетяна Запорожець, Галя Гайванюк, Мар'яна Максим'як, Роман Стадник та інші.

Під час кіносеану відвідувачам акції «Карпатський протяг» показали фільм «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939», «Посмішка на вустах, а в очах сльози», фільм про оркестр радості і щастя «Перкалаба», «Мудрість карпатського мольфара», «МОЯ КРАЇНА – УКРАЇНА» - народний казково-пізнавальний серіал.

Після прибуття до Рахова, всі учасники акції провели показовий еко-арт ХІД-парад центральною частиною міста до місця запланованої толоки під супровід гасел на зразок «Сміття збираю, шукаю волю для Краю!!!».

В урочищі Буркут музиканти разом з гостями «Карпатського протягу» зібрали більше тисячі пластикових пляшок та багато іншого сміття.

Нагадаємо, еко-арт дія Карпатський Протяг в рамках проекту Нові Карпати без пластикового СПАМу стартувала 2010 року як символічно-відчайдушний спосіб привернути увагу на вивіз пластику з Карпат, оскільки сховищ та підприємств його утилізації у рекреаційному
регіоні немає.

Проект став гучною мистецькою провокацією для організації налагодженої системи вивозу сміття з Карпат. Зараз «Протяг» це комплексний проект, що включає систему заходів-дій: мистецькі події, толоки в карпатському регіоні на популярних маршрутах,еко-арт-презентації в навчальних закладах міста для розвитку молодіжної екологічної культури.

Ініціатори та організатори проекту – Рок-вар'яте КОРАЛЛІ та ГО ММФ ФОРУМС

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.