Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Очисна споруда

П'ятниця, 21 липня 2017, 17:30

Паливо отримане з львівського мулу може забруднювати довкілля

Очисна споруда

Є ризик, що після згорання мулу з очисних споруд на майбутній біогазовій станції "Львівводоканалу" шкідливі сполуки, що не розкладуться, потраплять в атмосферу.

Про це в інтерв'ю Варіантам розповів генеральний директор групи компаній "Промгазтехнологія" Олегом Воєводкін. 

"Існує кілька видів мулу. Одні – повністю нормовані, тобто з чіткими хімічними параметрами, стійкими бактеріями, і відповідно, паливо з такого мулу є прогнозованим, системним. Такий мул, наприклад, залишається від роботи харчових підприємств. Його екологічно безпечно використовувати для спалювання. Інша справа – мул з очисних споруд. У ньому є все, і це все буде в атмосфері: фосфати, інші шкідливі сполуки не розкладуться остаточно при згоранні та потраплять в атмосферу", – пояснив Олег Воєводкін.

Використовувати мул очисних споруд як паливо можна на сучасних очисних спорудах, але його необхідно якісно вивчити і стандартизувати перед тим.

"На старих очисних спорудах нічого стандартного і прогнозованого немає. Спалюючи такий мул, ми потрапляємо в зону екологічного ризику. Тому особисто в мене є застереження щодо таких експериментів", – додав Воєводкін.

Нагадаємо, торік у січні Львівська міська рада підписала з низкою європейських структур договір договір про модернізацію очисних споруд. 

За умовами договору на "Львівводоканалі" побудують біогазову станцію для зброджування надлишкового мулу на каналізаційних очисних спорудах (КОС). Зброджений мул перероблятимуть у бігоаз для виробництва електроенергії, що скеровуватимуть для роботи КОС, а тепло – для підігріву мулу й будівель "Львівводоканалу".

Більше про вплив очисних споруд на довкілля до модернізації можна прочитати у репортажі Каналізація до Європи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.