Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Землевпорядники

Вівторок, 25 липня 2017, 17:14

На Яворівщині незаконно передали землю у приватну власність

Землевпорядники

Одна з сільрад у Яворівському районі злочинним шляхом дозволила заволодіти приватним особам семи земельними ділянкамии площе 1,8 га.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили працівники Управління захисту економіки Львівщини та Городоцької місцевої прокуратури, внаслідок злочинних дій землевпорядника однієї з сільських рад 1,8 гектара державних земель опинились у приватних осіб. Державі завдано збитків на 3,7 мільйона гривень.

Встановлено, що впродовж 2006-2007 рр. землепорядник однієї з сільрад Яворівського району виготовив технічну документацію із відведення у приватну власність громадян семи земельних ділянок загальною площею 1,8 гектара.

Посадовець виготовив та подав на затвердження документацію із землеустрою щодо передачі у власність земельних ділянок на прилеглій до міжнародної траси території. Відповідно до підготовлених документів - ці земельні ділянки розташованіу межах населеного пункту. Проте фактично всі ділянки є за його межами, тому, згідно до вимог земельного законодавства, виділена земля могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування.

На підставі фіктивних документів землі держави опинились у приватних власників, а державі завдано збитків на 3,7 мільйона гривень.

Слідчим відділенням територіального відділу поліції посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За скоєння такого правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.