Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Євген Баркит

gq.com

Середа, 26 липня 2017, 14:48

Служба Баркита забанила за півроку півтонни м'ясця

Євген Баркит

За півроку ветеринарно-санітарні лабораторі Львівської області провели близько 100 тис. досліджень і не допустили до реалізації близько 500 кг м'яса.

Про це заявив сьогодні на брифінгу про реорганізацію лабораторій ветсанекспертизи заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин.

"За пів року нашими лабораторіями проведено близько 100 тис. досліджень і не допущено в реалізацію близько 500 кг м'яса, 2 тонни молока і 33 тонни овочів та фруктів, а головне, що сьогодні немає отруєнь продуктами, які купувалися на ринку", – конкретизував Ростислав Волошин.

У Львівській області діють дві лабораторії: Пустомитівська міжрайонна державна лабораторія ветеринарної медицини та Львівська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини, – акредитовані згідно законодавства. І під їхнє підпорядкування планують реорганізовати 42 ветеринарно-санітарні лабораторії, які діють на ринках Львівщини.

"Це дасть можливість покращити ефективність роботи, оскільки обласні лабораторії зможуть забезпечити місцеві достатньою кількістю реактивів та необхідною кількістю засобів, щоб швидко і якісно проводити дослідження продукції безпосередньо на місцях", – пояснив чиновник.

Також Волошин підкреслив, що жоден ринок, який продає продукцію тваринного походження, не може існувати, якщо там немає лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи. Та на ринках, де продається мало продукції тваринного походження, лабораторії відсутні, однак там здійснюють контроль за ветеринарно-санітарною експертизою спеціалісти Пустомитівської та Львівської лабораторій, оскільки вони мають свої філії у кожному районі.

"Фінансуються місцеві лабораторії з обласного бюджету і крім того надають платні послуги. Як тільки вони перейдуть у склад наших лабораторій, вони будуть ще краще фінансуватися і матимуть змогу закупити новітні засоби для вимірювання якості продукції. Безпосередньо для продавців продукції послуги ветсанекспертизи платні, а середня вартість від 20 до 50 гривень за одну одиницю", – додав Ростислав Волошин.

Реорганізація розпочалася 14 липня і повинна завершитися до 15 вересня. В ході цієї реорганізації будуть проведені атестації та окремі співбесіди, щоб відібрати якісних фахівців.

Нагадаємо, на Львівщині зафіксували 5 випадків ботулізму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.