Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 1 серпня 2017, 17:23

Поліція накрила банду самогонників-рецидивістів

У злочинній організації було більше тридцяти осіб.

Про це Варіантам стало відомо з власних джерел в Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції України у Львівській області.

Правоохоронці за процесуального керівництва прокуратури області викрили діяльність злочинної організації, члени якої створили мережу міні-заводів із виробництва алкогольних напоїв промисловими масштабами потужністю біля 40000 пляшок за добу.

Викрили 3 незаконні виробництва у Львівській та Закарпатській областях, облаштовано перевантажувальні склади виготовленого фальсифікату у Львівській, Волинській та Закарпатській областях. Вилучено лінії для незаконного виробництва фальсифікату алкоголю, понад 80 тонн спирту, більше 76000 одиниць фальсифікованої алкогольної продукції різних торгових марок. Збували алкоголь у всіх прикордонних районах Західного регіону держави. Попереджено потряпляння на споживчий ринок фальсифікованої горілки на суму понад 30 млн.грн.

За результатами проведених оперативно-слідчих заходів встановлено злочинну схему, що використовувалась для виготовлення алкоголю промисловим шляхом, зберігання та збуту партій фальсифікату алкогольної продукції. Встановили, що організаторами злочинної схеми являються раніше судимі мешканці м.Львова, 1993 і 1990 років народження.

Для безперебійного процесу виробництва та збуту фальсифікату залучили понад 30 осіб: жителів Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Рівненської та Волинської областей. Незаконні виробництва працювали у закритому режимі, робочі працівники завозились для проведення роботи безвиїзно, вахтовим методом.

Цехи для незаконного виробництва обладнали у с. Милошовичі Пустомитівського району Львівщини, у Стрию (вул. Промислова,10), с. Кольчино Мукачівського району Закарпатської області. Перевалочні майданчики обладнали у Мостиському та Сокальському районах Львщини, по одному на Волині та Закарпатті.

У процесі реалізації припинено канали постачання значних партій спирту для потреб зазначених міні-заводів з незаконного виробництва промисловими масштабами фальсифікату алкоголю, у ході яких вилучено 53 тонн спирту.

Так, на вул. Бузковій у Львові під час перевантаження затримали 2 вантажні автомашини у яких вилучено 18400 л спирту (у 80 пластмасових бочках). Затримали 2-а вантажні автомобілі, МАN (ТІR) львів'янина та ІVECO сокальчанина.

У с. Великосілки Кам’янка-Бузького району Львівської області припинено постачання ще 25000 л спирту. Затримано вантажну автомашину DAF (ТІR) івано-франківця. Прикриттям незаконного переміщення спирту були фіктивні документи служби доставки вантажів ТзОВ «Ін-Тайм» та кузов автомобіля було опечатано підробленими номерними пломбами цього перевізника. На автотрасі Львів-Луцьк у с. Сільце Горохівського району попередили перевезення ще 10 тонн спирту (у 49-ти пластикових бочках) автомобілем «МАN».

Для припинення функціонування незаконного виробництва та затримання усіх причетних осіб, залучили можливості спеціпідрозділу «КОРД» та Батальйону поліції особливого призначення ГУНП у Львівській області та були отримані відповідні ухвали Залізничного районного суду м. Львова на проведення санкціонованих обшуків.
Сьогодні провели 52 санкціонованих обшуків на території трьох областей на міні-заводах фальсифікату, перевалочних базах, по місцю проживання причетних до незаконної діяльності осіб за результатами яких виявили та вилучили:

У складських приміщеннях с. Милошовичі Пустомитівського району Львівської області (потужністю біля 20000 пляшок за добу);

- промислову лінію для виготовлення фальсифікату горілки;
- 30000 готових пляшок по 0,5 л виготовленого фальсифікату під виглядом горілки різних торговельних марок;
- 1000 ємностей «bag» із фальсифікованою горілкою по 10 л кожна;
- 3000 л спирту етилового у пластмасових бочках;
- біля 100 тис. марок акцизного здору з ознаками підробки;
- корки, плівку та інше обладнання, яке використовувалось для розливу та упакування фальсифікату.

На місці виробництва викрили 3 осіб.

У складських приміщеннях у Стрию (потужністю біля 20000 пляшок за добу):

- промислову лінію для виготовлення фальсифікату горілки;
- 14000 готових пляшок по 0,5 л виготовленого фальсифікату під виглядом горілки різних торговельних марок;
- 10000 л спирту етилового у пластмасових бочках ємністю по 200 л;
- 90 тис.шт. підроблених марок акцизного збору з ознаками підробки;
- біля 10 тис. етикеток горілки різних марок;
- корки, поліетиленову плівку та інше обладнання, яке використовувалось для розливу та упакування фальсифікату.

На місці виробництва затримали 7 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.