Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пожежа сухостою

tyachivnews.in.ua

Четвер, 3 серпня 2017, 17:34

На Львівщині за спалювання сухостою оштрафували вже 167 людей

пожежа сухостою

Із початку року на Львівщині зафіксували вже 659 пожеж сухостою.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За самовільне випалювання сухої рослинності на Львівщині вже притягнули до адмінвідповідальності 167 осіб. На порушників накладено штрафи більше, ніж на 30 000 гривень.

Загалом із початку року в області зафіксували 659 пожеж сухої рослинності, з них 65 пожеж на торфовищах, загальною площею понад 150 га.

"Тривають жнива, а при жнивах часто палять суху стерню, тому департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА черговий раз застерігає мешканців не спалювати сухостої та пам’ятати про шкоду, яка завдається природі внаслідок пожеж в екосистемах", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, найближчими днями на території області збережеться висока пожежна небезпека. За прогнозом Львівського регіонального центру з  гідрометеорології упродовж 3-5 серпня очікується сильна спека – до +35-37°C.

Нагадаємо, Львівська ОДА ініціювала збільшення розміру штрафу у 10 разів за самовільне спалювання сухої трави. Сьогодні штраф за таке порушення становить від 170 до 340 грн.

Також нещодавно під час пожежі сухостою на Жовківщині загинула людина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.