Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

п'яний водій

irivne.info

П'ятниця, 4 серпня 2017, 18:03

Львівські поліцейські полюють за п'яними водіями

п'яний водій

До 16 серпня на Львівщині триває профілактична кампанія поліцейських "Нетверезий водій".

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

На Львівщині розпочалися профілактичні заходи під умовною назвою "Нетверезий водій". Відпрацювання триватиме до 16 серпня на території районів області.

Основною метою заходів є виявлення водіїв у стані сп’яніння та попередження ДТП, вчинених нетверезими водіями.

"Алкогольне сп’яніння збільшує ризик аварій у рази, тож нетверезий водій становить реальну загрозу для оточуючих. Під впливом алкоголю суттєво знижується увага, сповільнюється швидкість реакції та здатність об’єктивно оцінити ситуацію. Нерідко водій може помилково вважати, що випита доза алкоголю жодним чином не перешкодить йому вправно керувати авто. Однак така самовпевненість може мати вкрай трагічні наслідки", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за керування у стані сп’яніння на водія чекає штраф розміром10 200 гривень, а також позбавлення водійських прав на один рік.

Якщо ж водій вдруге протягом року сяде за кермо напідпитку, йому загрожуватиме штраф у розмірі 20 400 гривень із позбавленням права керування на три роки.

Штраф у сумі 40 800 гривень, а також позбавлення водійських прав на десять років ризикує отримати той горе-водій, який попри заборону втретє наважиться сісти за кермо у стані сп’яніння.

Додамо, У ніч із понеділка на вівторок львівські патрульні затримали 11 п'яних водіїв та ще трьох, які перебували у стані наркотичного сп’яніння.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.