Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лілія Гриневич

П'ятниця, 4 серпня 2017, 19:16

Гриневич агітує за спецстатус гірським населеним пунктам

Лілія Гриневич

Лілія Гриневич переконана, що дуже важливо на законодавчому рівні надати окремим селищам статусу високогірних, а це допоможе фінансувати тамтешні школи.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

Наразі відомо, що в селищах, які знаходяться на гірських територіях, ускладнені умови функціонування шкіл. Ці території страждають не лише від природних катаклізмів, а й від швидкого зношення доріг. Про це розповіли на відкритті четвертого карпатського форуму народовладдя, присвяченого питанням освіти у гірських та високогірних районах України. 

"Освіта у високогірних районах потребує більших фінансових вкладень, ніж школи, які працюють у кращих умовах. Дуже важливо на законодавчому рівні надати окремим селищам статуси високогірних. Відтак визначити необхідні коефіцієнти для виділення коштів для будівництва доріг, обслуговування шкіл. Нам необхідно зберегти ці автентичні колоритні місцевості в Україні. Насамперед, це стосується відновлення транспортної інфраструктури, звичайно ж шкіл", - переконує Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Зазначимо, у Львівській області є 157 навчальних закладів у гірській місцевості, де отримують освіту понад 15,5 тисяс учнів.

Нагадаємо, у районному управлінні освіти Турківщини розробили план освітньої децентралізаціїї району, – карту локальних освітніх округів. Про це йдеться у репортажі Варіантів Єврооптимізм на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.