Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Трускавець

Понеділок, 7 серпня 2017, 17:41

Директор однієї з фірм Львівщини незаконно приватизував землю у Трускавці

Трускавець

Посадовець значно занизив вартість земельної ділянки та приміщення, які придбав у свого ж підприємства.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, у 2014 році директор фірми на Львівщині, що є одним із трьох засновників підприємства, незаконно без проведення експертної оцінки приватизувала земельну ділянку та нежитлове приміщення в Трускаві за заниженою вартістю.

Вартість приміщення, що належало фірмі, незаконно оцінили для продажу у 3 800 тис грн, а вартість землі – у 86 800 грн, однак експертна оцінка вартості майна не проводилася.

Правоохоронці з'ясували, що вартість землі і приміщення була занижена, відтак, два засновники фірми не доотримали 258 тис грн.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364-1 Кримінального кодексу України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

За вчинення цього правопорушення передбачене покарання у вигляді штрафу від 150 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років та зі спеціальною конфіскацією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.