Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

http://sockraina.com/

Четвер, 30 серпня 2012, 17:39

Представники об'єднаної опозиції в ОВК на Львівщині порушили закон

На Львівщині зафіксовано перший факт порушення в окружних виборчих комісіях з боку представників об'єднаної опозиції "Батьківщина". 

 

28 серпня відбулися перші засідання окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України, на яких Партія регіонів вносила подання про реєстрацію своїх офіційних спостерігачів.

Однак наступного дня, 29 серпня, голови окружних виборчих комісій у 121-му (Дрогобицькому) та 126-му (Стрийському) одномандатних округах, всупереч чинному законодавству, не здійснили реєстрацію спостерігачів, чим відразу ж порушили виборчі права громадян, позбавивши їх можливості здійснювати контролюючу функцію у виборчому процесі, з одного боку, а з іншого, припускаємо, - підготували собі плацдарм для майбутніх фальсифікацій. 

Зокрема, керівники ОВК порушили частину 8 статті 78 Закону України «Про вибори народних депутатів України», згідно з якою: «окружна виборча комісія здійснює реєстрацію офіційних спостерігачів у відповідному одномандатному окрузі та видає їм посвідчення за формою, встановленою Центральною виборчою комісією, не пізніше наступного дня після внесення подання».

Головують у цих окружних комісіях саме представники «опозиційного табору», які повсякчас позиціонують себе борцями за демократію, права громадян і, вже традиційно, - за чесні та прозорі вибори: у 121-му виборчому окрузі – Оксана Тесля від фракції  “Блок Юлії Тимошенко” – “Батьківщина”) й у 126-му – Іван Мокрицький від тієї ж «Батьківщини».

То що ж це? Звичайна недбалість та юридична безграмотність голів зазначених окружних виборчих комісій, чи злочинна бездіяльність і свідоме ігнорування закону задля забезпечення можливості так званій об’єднаній опозиції маніпулювати результатами майбутніх виборів?

На жаль, треба констатувати, що так звана об’єднана опозиція, попри гучні заяви про «недемократичність» та «свавілля» своїх політичних опонентів, сьогодні сама по вуха загрузла в правовому нігілізмі.

Та на цьому витівки горе-«опозиціонерів» не закінчуються.

Сьогодні в приміщенні Львівської обласної ради відбулося засідання Львівського КОДу. За дивним збігом обставин його темою стало «ОВК – інструмент фальшування виборів».

То як це розуміти потенційним виборцям Львівщини – чи то представники КОДу готуються до фальсифікацій, чи розробляють методи боротьби із все тією ж «об’єднаною опозицією»? 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.