Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гройсман

Четвер, 17 серпня 2017, 11:54

Гройсман змусить владу Львівщини взятися за сміття

Володимир Гройсман

Тільки місцева влада повинна реалізовувати екологічні проекти, в тому числі й будувати сміттєпереробні комплекси.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив вчора прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, місцеві бюджети завдяки децентралізації мають достатньо ресурсів для реалізації екологічних проектів місцевого значення, в тому числі проектів побудови сміттєпереробних комплексів.

«Ми будемо посилювати відповідальність за виконання вимог поводження з побутовими відходами. Це компетенція місцевих органів влади – так передбачає закон. І в рамках децентралізації, яку ми проводимо третій рік поспіль, ми маємо збільшення місцевих бюджетів на 100 млрд грн. Це означає, що в регіонах кошти для вирішення проблеми є. Жодної підтримки міністерств чи уряду тут не потрібно – все врегульовано законодавством. Потрібна тільки місцева ініціатива», – повідомив Володимир Гройсман

Гройсман наголосив, що в багатьох містах України питання поводження зі сміттям успішно вирішується.

«Ми зі свого боку будемо тиснути на місцеву владу швидко вирішувати питання, які десятиріччями не вирішувалися», – додав Гройсман.

Нагадаємо, з кінця червня Львівська ОДА контролює вивіз сміття зі Львова. Наприкінці липня голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що адміністрація використовує вдвічі менше коштів на вивіз сміття, ніж міська рада.

Крім цього, 15 серпня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ побувала у Львові і встановила, що через сміття здоров'ю львів'ян ніщо не загрожує.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.