Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Провокатори

PAP/Darek Delmanowicz

Понеділок, 21 серпня 2017, 15:40

Поляки засудили 20 провокаторів, які заважали провести українцям вшанувати військових

Провокатори

Покарання у вигляді обмеження волі призначено 20 особам, які торік влітку перешкоджали українській ході, якою вшанували військових.

Про це повідомляє Польське радіо.

До покарання від 4 до 10 місяців обмеження волі, що полягає у стягненні 20% від заробітної плати або залученні до неоплачуваної суспільно корисної праці, Районний суд у Перемишлі засудив звинувачених у перешкоджанні увіковіченню українських військових героїв.

Речниця Окружної прокуратури у Перемишлі Марта Пентковська повідомила, що звинуваченим, які працюють, суд встановив штрафні санкції, що полягають у стягненні 20% від їхньої місячної зарплатні на користь Фонду допомоги скривдженим та постпенітенціарної допомоги. Натомість тих, хто не працює, суд розпорядився залучити до 30-годинної щомісячної неоплачуваної, контрольованої суспільно корисної праці.

Йдеться про 20 підсудних, яких у червні минулого року перемиська прокуратура звинуватила у перешкоджанні в Перемишлі проведенню греко-католицької та православної української процесії, учасники якої після панахиди за українськими воєнними героями йшли вулицями міста на український воєнний цвинтар. Крім того, п’ятьох чоловіків звинувачено у тому, що під час процесії вони вдарили та шарпали одного з учасників – Зенона К. – перешкоджаючи йому брати участь у процесії, а ще трьох – за побиття, копання та шарпання за одяг іншого чоловіка – Петра К. – з приводу його української національності.

За словами прокуратури, звинувачені нахабно перешкоджали громадському заходу, вульгарно ображали учасників урочистої ходи з приводу їхньої національності та силою зупиняли учасників ходи на початку процесії, унеможливлюючи їхній рух.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.