Зміст статті

30 серпня 2017олександр ковальчук

Unsound у Львові

Фестиваль електронної музики Unsound Disloсation у Львові.

Unsound Disloсation – це проект Goethe-Institut у співпраці з відомим краківським фестивалем електронної музики Unsound.

Цей довготривалий проект реалізовується у 2016-2018 роках у 9 країнах регіону Східна Європа / Центральна Азія: Білорусь, Грузія, Казахстан, Росія, Україна, Киргизстан, Таджикистан, Азербайджан та Вірменія.

Unsound Dislocation відбудеться у Львові 1 та 2 вересня 2017 року і це буда два вечори концертів у Львівській філармонії, а також клубну подію у !FESTrepublic. Club.

1-го вересня берлінець Robert Henke, також відомий як Monolake і один з творців Ableton, запрезентує свій відомий проект "Lumière", що оперує звуком та лазерами. Хоча "Lumière" вже виконувався по всьому світу, але у Львові відбудеться українська прем'єра цього яскравого проекту. Розпочне вечір ембієнтний сет української артистки з Варшави Poly Chain.

Після концерту у !FESTrepublic. Club відбудеться клубний вечір, який занурить відвідувачів у лефтфілдове техно, але і не тільки. Хедлайнерами вечірки стануть Zenker Brother з Мюнхена, відомі як одні з найцікавіших техно-музикантів свого покоління. Вони виконають розширений діджейний сет. Також виступлять Chino з Польщі з лайв-сетом і резидентка Unsound'у Olivia. Розпочнуть вечірку львів'янин DJ Lawrin та киянин Konakov.

Наступного дня, 2-го вересня, відбудеться українська прем'єра проекту Księżyc з українською співачкою й композиторкою Світланою Няньо. Księżyc були одним з найвідоміших польських гуртів 90-х, який поєднував експериментаторський дух із слов'янськими фольклорними традиціями. Після довгої перерви, вони повернулися на сцену під час Unsound 2014, і з того часу активно гастролюють.

Співачка та мультиінструменталістка Світлана Няньо (Світлана Охріменко) також була активною у 90-х, працювала з містичним слов'янським фольклором, музичним мінімалізмом та авангардом. Засновниця колективу Цукор – біла смерть.

Спеціально для цього проекту до них приєднається польський музикант Paweł Romańczuk, творить музику з допомогою іграшкових інструментів і є учасником польського експериментального ансамблю Małe Instrumenty. Відкриє вечір львівський електронний музикант Manu з ембієнтним сетом.

Організатори: Goethe-Institut, Fundacja Tone. За фінансової підтримки Instytut Adama Mickiewicza. Головний партнер в Україні: Львівська Філармонія. Партнер: !FESTrepublic. Club

Квитки продаються у касах Філармонії, !FESTrepublic. Club та на gastroli.ua. Фб сторінка фестивалю.


Програма

1.09.2017, 19:00

Львівська філармонія (вул. Чайковського, 7)

Poly Chan (Ua) / Robert Henke (De) “Lumiere III”
 
1.09.2017, 22:00

!FESTrepublic.Club (вул. Старознесенська, 24-26)

Lawrin (Ua) / Konakov (Ua) / Chino (Pl) / Zenker Brothers (De) / Olivia (Ua)
 
2.09.2017, 19:00

Львівська філармонія (вул. Чайковського, 7)

Manu (Ua) / Księżyc (Pl) / Svitlana Nianio (Ua) / Paweł Romańczuk (Pl)


Плейлист

1. Robert Henke (Monolake)

Піонер німецької електроніки, викладач Університету мистецтв у Берліні, засновник Ableton, математик і музикант Роберт Генке зі своїм грандіозним лазерним шоу, названим на честь родоначальників кіно братів Люм'єр. Щоб скласти хоча б приблизне уявлення про те, як це виглядало, подивіться фрагмент шоу, що відбулося у січні минулого року у Мехіко на фестивалі Mutek.

2. Poly Chain

Під цим псевдонімом ховається талановита артистка Саша Закревська з Києва, яка сьогодні мешкає у Варшаві. Її живі виступи нагадують космічну подорож, в якому кожен звук все глибше затягує слухача і вражає своєю багатогранністю. У минулому році Саша дебютувала на головному Unsound у Кракові.

3. Zenker Brother

Хедлайнери вечірки у FESTrepublic. Club. Два брати із німецького міста Мюнхен, відомі як одні з найцікавіших техно-музикантів свого покоління, а також засновники власного лейбла Ilian Tape, який посів друге місце в Top 20 за 2014 рік за версією Resident Advisor, а один з найстаріших музичних магазинів Берліна Hardwax включив 6 релізів лейблу в свій чарт найбільш яскравих платівок.

4. Olivia та Chino

Молоде покоління польських артистів, завдяки яким польська електронна музика вийшла на міжнародну сцену.

5. Konakov

Молодий продюсер з Києва, частий гість вечірок Схема, засновник арт-кластеру ШЩЦ.

6. Księżyc та Світлана Няньо

Унікальну співпрацю гурту Księżyc з українською співачкою й композиторкою Світланою Няньо презентують 2-го вересня. Цей проект точно заслуговує на увагу, хоча б через заворожуючий, неземний голос співачки.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.