Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Гарнізонний храм

Четвер, 31 серпня 2017, 14:04

Садовий виділив 75 тисяч на реставрацію Гарнізонного храму

Гарнізонний храм

Сьогодні у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла триває реставрація старовинної фрески, площею у 325 кв. м.

Про це йдеться у розпорядженні №439 міського голови Львова Андрія Садового.

Андрій Садовий розпорядився виділити понад 75 000 гривень на оплату виконаних робіт у Гарнізонному храмі свв. апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральній, 11.

"Перерахувати кошти на оплату ремонтно-реставраційних робіт костелу Петра і Павла ордену Єзуїтів  75 128,40 грн",  йдеться у документі.

Зазначимо, у Гарнізонному храмі триває перший етап реставрації фресок над вівтарем (консервація та реставрація стінопису, площею 325 кв. м).

Для завершення реставрації всього стінопису потрібно зібрати близько 11 млн гривень. Наразі всі роботи проводять коштом парафіян храму, поодиноких меценатів, Міністерства культури та національної спадщини республіки Польща.

Відтак всіх небайдужих львів'ян та гостей міста запрошують долучитися до пожертв на реставрацію стінопису, на якому зображене представлення апостола Павла народам.

Наступний етап реставраційних робіт розпочнуть у 2018 році і, залежно від пошуку фінансів, триватиме до 2022 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.