Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

закордонний паспорт

zak-kor.net

П'ятниця, 1 вересня 2017, 15:54

З 2018 року в Україні запрацює біометричний контроль

закордонний паспорт

З 1 січня Україна почне проводити біометричний контроль на кордоні.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні президент України Петро Порошенко, Україна з 1 січня 2018 року почне проводити біометричний контроль на держкордоні. Тут запрацює система фіксації біометричних даних осіб.

"Хочу заявити, що у відповідності до рішення Ради національної безпеки і оборони, яке днями буде оприлюднено, система фіксації біометричних даних у пунктах пропуску через державний кордон має запрацювати з 1 січня 2018 року", – наголосив Петро Порошенко.

За його словами, ця система дозволить повноцінно запрацювати єдиній національній системі біометричної верифікації та ідентифікації громадян.

Нагадаємо, випуск нового паспорта у вигляді ID-картки стартував 11 січня 2016 року. У перший день в Україні було оформлено близько 100 нових паспортів.

Як заявляла раніше директор департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради Валентина Бартошик, через запровадження безвізового режиму з ЄС, мешканці масово звертаються за виготовленням біометричних паспортів до Центрів надання адміністративних послуг Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.