Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

ukr.obozrevatel.com

Понеділок, 3 вересня 2012, 14:32

Водоканал Ходорова продовжує скидати неочищені стічні води у річку Луг

ДП «Водоканалу» Ходорова скидає забруднені стічні води у річку Луг басейну Дністра через несправні міські каналізаційні споруди, порушуючи цим Водний Кодекс України.

 

Про це повідомляє прес-служба державного управління охорони навколишнього середовища у Львівській області.

«Незважаючи на умови водокористування, встановлені в дозволі на спецводовикористання, листи Держуправління голові Жидачівської РДА, міському голові Ходорова, директору ДП «Водоканал» Ходорова, а також приписи Державної екологічної інспекції у Львівській області, на даний час не встановлений конкретний термін завершення капітального ремонту каналізаційних очисних споруд Ходорова та відновлення їх ефективної роботи», – зазначено у повідомленні.

Реконструкція очисних споруд розпочата ще 2000 року. До 2012 року на здійснення робіт витрачені 3,5 млн. грн., з них 1,3 млн. грн. – кошти обласного природоохоронного Фонду. З міського бюджету за цей час надійшли 177, 8 тис. грн.

Також 2011 року для завершення робіт з обласного фонду ОНПС були виділені 528 тис. грн. На 2012 рік Ходорівська міська рада подала запит на фінансування з обласного фонду ОНПС на суму 1 млн. 125 тис. грн. (для введення об'єкта в експлуатацію необхідно 800,8 тис. грн., з яких 320,4 тис. грн. передбачено на встановлення огорожі).

Держуправління не продовжило термін дії дозволу на спецводовикористання на 2012 рік через системне його невиконання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.