Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стипендії

Середа, 6 вересня 2017, 15:30

Гриневич не планує скорочувати кількість стипендіатів у ВНЗ

стипендії

Міністертсво освіти виступило проти скорочення кількості отримувачів стипендій у вищих навчальних закладах.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявила сьогодні міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, зменшення кількості стипендіатів є недоцільним, оскільки буде демотивувати студентів здобувати вищу освіту.

За її словами, українським студентам складно знайти погодинну роботу, на відміну від західних країн.

"Якщо, наприклад, в західних країнах студенти можуть з легкістю отримати погодинну роботу, тому що є велика пропозиція для того, щоб вони могли суміщати роботу з навчанням, – то в Україні таких пропозицій небагато. Більшість українських студентів-програмістів починають працювати вже з другого курсу. Оскільки це дистанційна робота, є можливість спланувати свій час. Для студентів інших спеціальностей знайти погодинну роботу важко", – наголосила Лілія Гриневич.

Нагадаємо, у серпні Міністерство фінансів виступило з ініціативою скоротити кількість студентів, які отримують стипендії, із 45% до 15%.

Додамо, у січні цього року була введена рейтингова система отримання стипендій. Відтак, стипендію отримують не всі студенти, а ті, що зайняли високі місця в рейтингу, складеному ВНЗ.

Також уряд доповнив перелік осіб, які мають право на соціальні стипендії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.