Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

khersonline.net

Понеділок, 3 вересня 2012, 17:46

Львівводоканал приховує інформацію про підприємства, які зливають стоки в міську каналізацію

ЛМКП “Львівводоканал” та Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради відмовляються надати повну інформацію щодо підприємств, з якими організація має договір щодо скиду стічних вод.

Про це сьогодні, 3 вересня, на прес-конференції повідомив керівник медіапроектів у ГО “Львівський прес-клуб” Роман Шостак.

Він розповів, що Львівський прес-клуб зробив запити в Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради і в ЛМКП “Львівводоканал”, щоб отримати інформацію про підприємства, з якими Львівводоканал має договори про прийняття стоків в каналізаційну мережу міста.

У відповідь профільний департамент міськради та Львівводоканал повідомили, що підприємство має угоди з 50-ма підприємствами, однак відсоток, який їхні стоки займають у загальній кількості стоків у міській каналізації вказали різний - якщо Львівводоканал проінформував про 3,3%, то Департамент житлового господарства та інфраструктри - про 1%.

В той же час обидві структури повідомили, що не можуть розголошувати інформацію про договори з підприємствами, оскільки вона є конфіденційною.

“Ваш запит стосується інформації щодо господарської діяльності ЛМКП “Львіводоканал”, яке базує свої стосунки з абонентами на підставі укладених з ними угод. ЛМКП “Львіводоканал” не є суб’єктом владних повноважень і не зобов’язане оприлюднювати інформацію, яка Вас цікавить”, – йдеться в офіційній відповіді Львіводоканалу на запит.

Натомість керівник юридичного відділу МБО “Екологія-Право-Людина” Єлизавета Алексєєва зазначила, що такі дії Львівводоканалу і департаменту житлового господарства є незаконними.

“Відповіді є незаконними з двох підстав: по-перше, запитувана інформація була інформацією екологічною, а доступ до екологічної інформації в Україні є відкритим. З іншого боку, підприємство, яке обмежило доступ, є підприємством комунальним, заснованим Львівською міською радою для виконання делегованих міською радою повноважень і, відповідно до Закону про доступ до публічної інформації, воно повинно давати всю вичерпну інформацію про свою діяльність на відповідні запити”, – зазначила Алексєєва. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.