Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Понеділок, 11 вересня 2017, 13:36

Профспілка освітян подякувала «Батьківщині» за ефективну роботу над освітньою реформою

ВО "Батьківщина"

Профспілка освітян подякувала фракції «Батьківщина» та особисто Юлії Тимошенко за ефективну співпрацю під час роботи над освітньою реформою.

А також за всі пропозиції до відповідного закону щодо підвищення заробітної плати вчителям. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив голова київської міської Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.

Він зауважив, що під час розгляду закону про освіту був переломний момент – вирішувалось питання заробітної плати вчителям.

«У парламенті переміг здоровий глузд, зокрема  було підтримано пропозицію лідера «Батьківщини» Юлії  Тимошенко про встановлення посадового окладу вчителям на рівні трьох мінімальних заробітних плат», – пояснив Олександр Яцунь.

За його словами, профспілки наполягатимуть, щоб уряд прискорив виконання цієї норми у відповідності  вже до нового закону про освіту.

Він також зазначив, що великим позитивом ухваленого документу є добровільність обрання педагогом курсу з підвищення кваліфікації, зокрема той факт, що викладач може обирати приватні курси чи тренінги, які фінансуватимуться за рахунок держави. До того ж вчителям «розв’язали руки», дозволивши викладати предмет за своєю методикою та навчальною програмою, додав Яцунь.

Насамкінець голова профспілки повідомив, що в новому законі про освіту вдалося виконати вимоги щодо фінансування профтехосвіти за рахунок субвенції центрального органу виконавчої влади, звільнивши від цього місцеві бюджети.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.