Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анатолій Гриценко

Понеділок, 11 вересня 2017, 13:50

Порошенко вчинив ганебно, позбавивши Саакашвілі громадянства, – Гриценко

Анатолій Гриценко

Анатолій Гриценко вважає, що саме це спровокувало людей на вчорашнє блокування західного кордону країни під час в'їзду Міхеіла Саакашвілі.

Сьогодні під час прес-конференції у Львові лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко висловився щодо позбавлення екс-очільника Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі громадянства України.

"Порошенко пішов на ганебний вчинок, позбавивши громадянства людину, котру називав своїм другом і надавав їй високі посади, тому наразі важко передбачити, чи буде Порошенко зараз діяти по-іншому", – розповів Анатолій Гриценко.

Також він зазначив, що саме такі дії влади й спровокували "неадекватну реакцію" людей, які вчора, 10 вересня, блокували західний кордон країни.

"Соромно було нам, соромно було полякам за нас, соромно за такого президента, коли почались всі ці ігрища з "Укрзалізницею", поїздами... Я такого ще не пам'ятаю в нашій історії. Заблокували мобільний зв'язок, замінування, соромно за генерала-прикордонника, який бреше в очі", – зауважив Гриценко.

Відтак він заявив, що влада має припинити провокувати людей на дії, які можуть бути силовими.

"Така поведінка влади не на користь ні народу, ні державі, адже це підриває засади державності", – додав Гриценко

Водночас Анатолій Гриценко наголосив, що підтримує Саакашвілі в прагненні довести свою правоту в українському суді.

"Як би правильно було діяти в цій ситуації? Нехай би заїхав Міхеіл Саакашвілі в Україну, аби він міг довести в суді свою правоту, невже влада боїться своїх корумпованих судів?", – додав він.

Зазначимо, Анатолій Гриценко також виступив за дострокові президентські вибори в Україні.

Нагадаємо, вчора у пункті пропуску "Шегині" екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі прорвався через кордон. Після акції 11 правоохоронців звернулися до лікарів, а львівська поліція відкрила кримінальне провадження.

Раніше 10 вересня поблизу пункту пропуску "Краківець" партія "Рух нових сил", лідером якої є Міхеїл Саакашвілі, планувала провести безтрокову акцію щодо приїзду в Україну Саакашвілі. Однак цього ж дня Львівська обласна організація цієї партії на чолі з головою Василем Курієм відмовились від участі у акції-зустрічі Міхеіла Саакашвілі у Краківці.

Сам же Саакашвілі прорвався через кордон у Шегинях. А 5 нардепів, які перетнули вчора кордон разом із Саакашвілі, повинні з'явитися у поліцію на допит. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.