Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

milicialviv.gov.ua

Вівторок, 4 вересня 2012, 12:44

На Львівщині зловмисники викачали 392 т нафти на понад 4 млн. грн.

Група зловмисників викачала 392 т нафти на 4,3 млн. грн., врізаючись у магістральні трубонафтопроводи на Львівщині.

 

Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Правоохоронці виявили на території одного з дачних кооперативів Пустомитівського району несанкціоновану врізку в магістральний нафтопродуктопровід ДП «Прикарпатзахідтранс» та крадіжку дизельного палива.

«За скоєння цього злочину була затримана злочинна група у складі трьох місцевих мешканців. Один з них упродовж 10 років перебував у міждержавному розшуку за вчинення злочинів на території іншої держави», – зазначено у повідомленні.

Працівники міліції виявили під час огляду місця вчинення злочину автомобіль «Мерседес» (фургон) зі спеціально обладнаним резервуаром, наповненим дизпаливом, а також робочий одяг, рукавиці та інші знаряддя злочину.

На території кооперативу також був виявлений закопаний у землю металевий резервуар ємністю близько 20 т частково наповнений дизпаливом, у який був вмонтований електронасос та підведені труби для відкачування рідини.

«Злочинці намагались якомога краще замітати сліди своєї злочинної діяльності і сподівались на безкарність. Адже врізки в нафтопровід вони здійснили на відстані понад 4 км від центральної магістралі», – сказано у повідомленні міліції..

Щодо учасників групи порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 292 (пошкодження об'єктів магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів), ч.5 ст.185 (крадіжка) ККУ.

На даний момент правоохоронці встановили також інших організаторів та учасників злочинної групи. Продовжуються оперативно-розшукові заходи щодо документування фактів їх злочинної діяльності. Крім цього, здійснюються перевірки з метою виявлення інших місць можливих несанкціонованих врізок на території Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.