Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 15 вересня 2017, 13:32

Львівська міськрада висловилась проти контролю держадміністраціями ОМС

Львівська міськрада

Депутати міськради звернулись до органів державної влади відмовитись від ідеї контролю, скасування обласними і районними держадміністраціями рішень органів місцевого самоврядування.

Вчора на сесії 42 депутати проголосували за відповідне рішення.

У зверненні йдеться:

"Влада суттєво зменшила темп реформи децентралізації, а запропонований урядом законопроект щодо державного контролю за рішеннями органів місцевого самоврядування взагалі поставив під сумнів продовження реформи, оскільки зміст законопроекту передбачає повну «централізацію» влади на місцях у руках голів держадміністрацій".

Міський голова Андрій Садовий нагадав, що зараз такі повноваження є у прокуратури, що скасовувала рішення міської ради, яка перед прокуратурою визнавала такі помилки.

Депутати ЛМР закликали не вносити цей законопроект до Верховної Ради, а підготувати його у іншій редакції за участі Асоціації місцевого самоврядування та експертів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.