Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трамвай

П'ятниця, 15 вересня 2017, 15:10

Бабак боротиметься із зайцями у львівських трамваях

трамвай

Сергій Бабак зауважив, що значна частина львів'ян їздить в електротранспорті зайцем, відтак міська рада буде із ними боротися.

Про це сьогодні повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, передає кореспондент Варіантів.

Сергій Бабак розповів, що за підрахунками міської ради, значна частина львів'ян не платить за проїзд у трамваях і тролейбусах.

"Я перевагу віддаю комунальному електричному транспорту. І скажу відверто: у нас зайців – як у лісі. Ми думаємо над тим, як посилити контролерів, яких сьогодні є мало. В інших містах переважно є кондуктори. Але кондуктор закладається у тариф на проїзд, і це призведе до його підвищення. За нашими підрахунками, дуже багато львів’ян не платить за проїзд в електротранспорті. І ми будемо боротися з цим",  зазначив Сергій Бабак.

Яким чином у Львові боротимуться із зайцями в електротранспорті, Сергій Бабак наразі не каже, оскільки в міські раді над цим думають.

Також він зауважив, що незабаром у місті введуть прозні абонементи на проїзд в електротранспорті, які можна буде придбати не тільки на початку місяця, а в будь-який зручний час.

"Раніше абонемент діяв з 1 числа місяця по 30-те. Тепер його можна буде купити, до прикладу, 5 жовтня, і його термін дії закінчиться рівно через 30 днів – 5 листопада. Дата придбання такого місячного квитка фіксуватиметься при покупці. Сьогоні вже є розроблений дизайн, є технологія, як тільки все буде готове, ми винесемо це питання на розгляд виконавчого комітету", – пояснив Сергій Бабак.

Зазначимо, на сайті міської ради проводили опитування львів'ян про те, скільки вони готові протягом місяця платити за проїзд в електротранспорті.

Опитування завершилось учора, і згідно з результатами, більшість містян (понад 30%) готова витрачати не більше 150 грн в місяць на електротранспорт.

Як додав Сергій Бабак, при встановленні ціни на місячний абонемент у львівських трамваях та тролейбусах до уваги брали і результати цього опитування. Онак поки навіть приблизної вартості місячного квитка не називають.

Нагадаємо, з 1 вересня у Львові підняли вартість разового квитка на проїзд в електротраспорті до 3 грн, пільговий тепер коштує 1 грн 50 коп.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.