Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

armuri.wordpress.com

Вівторок, 4 вересня 2012, 16:31

«Драма.UA» презентуватиме у Львові сучасну українську та європейську драматургію

Із 27 по 30 вересня у Львові проходитиме ІІІ Фестиваль сучасної драматургії «Драма.UA», у межах якого відбуватимуться презентації близько 20 робіт сучасних українських та європейських авторів.

 

Про це повідомляє прес-служба Мистецької майстерні «Драбина».

На розсуд публіки буде представлена вистава за найкращою німецькою драмою 2011 року «Шалена Кров» Єнса Гільє і Нуркана Ерпулата, а також цьогорічна лондонська прем’єра – п’єса «Сузір’я» Ніка Пейна, у постановці видатного британського режисера, багаторічного директора театру Royal Court Раміна Грея», – зазначено у повідомленні.

Відомі польські драматурги Матеуш Пакула і Артур Палига також презентуватимуть на

фестивалі всеукраїнські прем’єри своїх творів. Спеціально для дітей на фестивалі підготований показ скандинавської п’єси «Віра і Віра» у перекладі Левка Грицюка.

Загалом, значна частина уваги «Драми.UA» звернена до перекладу актуальних

європейських авторів – майже усі п’єси будуть вперше перекладені українською мовою спеціально для фестивалю.

Найкращі українські п’єси, які увійшли до фіналу драматургічного конкурсу «Драма.UA-2012» також презентуватимуться у межах фестивалю.

Відвідувачі зможуть безпосередньо поспілкуватися з драматургами, режисерами, акторами та критиками з Великобританії, Німеччини, Польщі та різних куточків України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.