Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

децентралізація

Середа, 20 вересня 2017, 17:13

ОТГ Львівщини використали більше 90% державної субвенції

децентралізація

Цьогоріч на реалізацію інфраструктурних проектів ОТГ уряд передбачив 1,5 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Станом на 20 вересня комісія Міністерства регіонального розвитку погодила 1587 інфраструктурних проектів об’єднаних громад, які будуть реалізовані до кінця цього року за державні кошти.

Загальна вартість погоджених проектів складає майже 1,3 млрд грн або 86% від запланованої субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ на 2017 рік.

Відтак, з 366 ОТГ, які цього року отримують субвенцію, проекти подали поки 337 громад.

Наразі більше 90% коштів субвенції уже розподілили об’єднані громади Донецької (залишок коштів 1%), Запорізької (залишок 2%), Львівської (залишок 3%) Вінницької (залишок 5%), Волинської, Дніпропетровської, Миколаївської та Черкаської (по 9% залишку) областей.

Зазначимо, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, щодо відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у держбюджеті на 2017 рік передбачено 1,5 млрд грн. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 366 об’єднаних громад, створених у 2015-2016 роках.

Нагадаємо, Мінрегіон склав перелік потенційних центрів спроможних громад у кожній області України.

Станом на сьогодні на Львівщині створено 35 об’єднаних територіальних громад. У 25 із них уже проведені перші вибори. Це сьомий показник по Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.