Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліки

Середа, 27 вересня 2017, 16:37

Мешканці Львівщини отримали ліки на 10 мільйонів за програмою "Доступні ліки"

ліки

Загальний бюджет програми у Львівській області становить понад 45 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Завдяки програмі "Доступні ліки", громадяни мають змогу отримувати деякі препарати безкоштовно або з невеликою доплатою. 

Її метою є забезпечення кожного українця доступними та необхідними лікарськими засобами, які зможуть запобігти виникненню ускладнень та передчасної смерті.

З початку дії цієї програми мешканці області отримали медикаментів на понад 10,6 млн грн, а лише за серпень – 2,8 млн грн.

У цій програмі беруть участь 198 торгових найменувань препаратів та 756 аптек. Вартість 35 медикаментів відшкодовуватиметься повністю, а за інші 164 інші препарати мешканцям Львівщини доведеться доплачувати різницю.

Нагадаємо, програма поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет другого типу та бронхіальну астму, адже саме вони суттєво впливають на показники смертності.

Для того, щоб взяти участь у програмі, варто звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою "Доступні ліки".

Перелік лікарських засобів, розмір доплати та відшкодування можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.