Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

учасники АТО

Четвер, 28 вересня 2017, 13:14

З початку 2018 року в Україні збільшать зарплати прикордонників

учасники АТО

Посадові оклади збільшаться у 4,5 рази.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Уряд затвердив нову схему грошового забезпечення військовослужбовців, який відтепер залежатиме від прожиткового мінімуму, а посадові оклади збільшаться у середньому в 4,5 рази.

Зокрема, оклад інспектора прикордонної служби І категорії сьогодні становить 760 грн, а з січня 2018 року він буде 3350 грн. Також зростуть оклади за військові звання: за звання "солдат" платитимуть не 30 грн, а 560 грн, а за "майора" – не 125 грн, а 1420 грн.

Загалом постанова уряду значно спрощує систему нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям. Було скасовано 20 додаткових надбавок та винагород з 36, які існують зараз, й збільшено розмір додаткових виплат становитеме до 40%.

Крім того, прийнятою постановою передбачено виплату одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які підписали свій перший контракт. А це від 8 до 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.